18/04-2007

Thunderbird 2 udsendt

Mailprogrammet Mozilla Thunderbird er i dag blevet udsendt i en ny version, der gør det endnu nemmere at organisere og finde mails. Thunderbird er lavet af Mozilla Foundation, der også står bag den populære og prisbelønnede browser Firefox. Og ligesom Firefox er Thunderbird oversat til dansk af MozillaDanmark.

Mails er blevet en stadig mere vigtig del af hverdagen, såvel på jobbet som privat. Derfor er det ekstra vigtigt, at man altid kan finde frem til en bestemt mail, og at man kan bevare overblikket over mailkorrespondancen. Og det har været ledetråden i udviklingen af Thunderbird 2. Med den nye udgave af Mozillas mailprogram er det blevet meget nemmere at organisere mails ved at give dem forskellige mærkater, og mens man i de fleste andre mailprogrammer skal finde modtagne og afsendte mails i forskellige mapper, så kan Thunderbird 2 automatisk samle dem i samme mappe, så overblikket bevares.
Hermed lidt om de største nyheder i Thunderbird 2:

Nem kategorisering
En ny mærkatfunktion gør det muligt at sætte en eller flere mærkater på en mail og på den måde kategorisere den. Dermed får man et meget bedre overblik over gemte mails. Og da mærkaterne kan bruges i forbindelse med Thunderbirds eminente søgefunktioner, bliver det endnu nemmere at finde al mailkorrespondance med bestemte personer eller om bestemte emner. Thunderbird leveres med en række foruddefinerede mærkater, og man kan nemt oprette sine egne mærkater.

Nem mappevisning
Det er muligt at vælge mellem forskellige mappevisninger, hvor man fx kan vælge mellem at få vist favoritmapper, mapper med ulæste meddelelser eller sidst benyttede mapper. Man vælger nemt de forskellige mappevisninger via pileknapper i mailoversigten.

Nem oversigt
Thunderbird 2 gør det muligt at gemme afsendte svar i samme mappe som den besvarede mail, så man får bedre overblik over korrespondancen. Man slipper altså for at skulle finde mails fra grosserer Knudsen i én mappe, mens svarene til grosseren skal findes i en anden mappe. Nu kan hele korrespondancen automatisk samles i den samme mappe.

Nem navigation
Thunderbird 2 har fået forbedret navigation, når man læser mails. Som noget nyt i Thunderbird har man nu frem- og tilbageknapper som de kendes fra browseren, hvilket gør det nemt at bladre frem eller tilbage i de senest læste meddelelser.

Flere forbedringer
Der er selvfølgelig mange flere forbedringer, store som små. Der er fx indbygget et phishing-filter, der kan advare mod sider, der mistænkes for at være forfalskninger. Ny og mere uddybende pop op-tekst over meddelelsesområdet i Windows ved nye mails. Bedre integration af webmailtjenester. Og et nyt kombineret tilføjelsesvindue, der samler udvidelser, temaer og opdateringer i det samme vindue.

Herudover indeholder Thunderbird selvfølgelig alle de gamle fordele som spamfilter, stavekontrol, muligheden for at skifte udseende ved hjælp af forskellige temaer, nem skræddersyning af værktøjslinjer og knapper, og ikke mindst muligheden for såvel ny funktionalitet som helt nye funktioner via hundredvis af forskellige udvidelser - lige fra en ny knap i værktøjslinjen til en indbygget kalender med alarmfunktion.

Mozilla Thunderbird 2 kan downloades fra Mozilladanmarks hjemmeside: http://www.mozilladanmark.dk/produkter/thunderbird.

MozillaDanmark
MozillaDanmark drives af en flok frivillige, der ønsker at støtte udviklingen og udbredelsen af Mozilla-baserede programmer. Vi oversætter programmerne til dansk, vi laver guider til programmerne, og vi hjælper brugerne i vores supportforum. MozillaDanmark er ikke en del af Mozilla Foundation, men er derimod en selvstændig gruppe, der arbejder på ulønnet basis. Læs mere om Mozilla Foundation og organisationens baggrund på dens hjemmeside.

Yderligere oplysninger om MozillaDanmark kan fås ved henvendelse til vores pressetalsmand Søren Munk Skrøder, presse@mozilladanmark.dk. Mailadressen bedes kun benyttet til presseforespørgsler, brugerspørgsmål henvises til MozillaDanmarks forum.